Ízelítő a Diktátor c. könyvünkből…

[vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Ízelítő a Diktátor c. könyvünkből…” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:left” google_fonts=”font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:600%20bold%20regular%3A600%3Anormal”][vc_separator color=”custom” align=”align_left” border_width=”2″ el_width=”40″ accent_color=”#e0ca3c”][vc_column_text]Prológus

Az éjszaka sötétje nem tudta elfojtani a tűz fényét, a forróság szinte felperzselte a parkot. A dísztó tetején élénk táncot járt a magasba nyúló lángok tükörképe. A vadászkastély körül óriási volt a felbolydulás, a katonák láncot alkotva adogatták egymásnak a vízzel teli vödröket.
? Segítség! Segítség! ? kiabált valaki a házból oroszul. A nappali ablakai mögött egy alakot lehetett látni, ahogy kétségbeesetten kiutat próbál találni magának a hőségtől remegő fényben.
? Ki van még odabent? ? kérdezte ordítva Koroljov kapitány.
? A magyar fogoly ? kiabálta vissza egyik katonája, miközben szorgalmasan adta tovább a felé nyújtott vödröket. ? Ritter István ragadt bent.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Koroljov szinte megkövült arccal fordult az ablakok mögött feltűnő alak felé. Látta, ahogy karját az arca elé téve próbál áttörni, majd hirtelen a lángok éles fénnyel csaptak ki az ablakokon és az ajtókon, képtelenség volt áthatolni rajta.
? Ki kell hoznunk őt élve! ? kiáltotta el magát Koroljov és meggondolatlanul az ajtó felé indult, de a mellkasának ütköző hőfal megállította. ? Oltsák, ahogy csak tudják!!! Mindenki jöjjön ide oltani! ? kiabálta, és maga is beállt a láncba, de a tűz, figyelemre sem méltatta a vele szembeszálló embereket, egyre nagyobb falatot kebelezett be az épületből. Ekkor óriási reccsenés hallatszott, és a tetőszerkezet megrogyott, majd hatalmas puffanással beszakadt. Kívülről úgy látszott a lángok az égig csapnak fel. A katonák kezében egy pillanatra megállt a vödör. Tehetetlenül nézték, ahogy a vadászkastély és vele Ritter a lángok martaléka lesz.
? Gyerünk! Nem állhatnak le! ? locsolta kétségbeesetten Koroljov a tüzet, de a vödörnyi víz annyi volt a gigantikusra nőtt máglyának, mintha homokszemekkel bombáztak volna egy várfalat.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top