Rólam

Tarjányi Péter

1969-ben születtem Budapesten.
A középiskola elvégzése után a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán végeztem 1990-ben. Kezdő tisztként a Rendőri Ezredben dolgoztam, innen kerültem a Rendőrség Különleges Szolgálatához; ahol több parancsnoki beosztást is elláttam és több száz akciót irányítottam.
Részt vettem az USA Külügyminisztériumának szervezésében a University of Lousianna válságkezelési és kríziskommunikációs felkészítésén.

A Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakát is elvégeztem, leszerelésem után az FBI Akadémia – Nemzeti Oktatási Központjában kurzusokat vezettem.

Informatikai védelemmel foglalkozó céget alapítottam, amely többek között a Magyar Államkincstárnak, az APEH-nek (most már NAV) dolgozott.
Katonai, rendőri és tanári diplomám mellé 2009-ben közgazdasági végzettséget is szereztem a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Legfrissebb szakmai továbbképzésként a Harvard Egyetemen ’Central Challenges of American National Security, Strategy and the Press’ témában végeztem 2015 áprilisában.

“Több évtizedes nemzetbiztonsági, rendőrségi tapasztalatát tekintve nem csoda, hogy Tarjányi Pétert rendszeresen megszólaltatják szakértőként a mértékadó médiumok. Az utóbbi években nem volt olyan a politika, a titkosszolgálatok és a rendfenntartó szervek összefonódását érintő kérdés, amelyben ne kérdezték volna meg a véleményét az okokról, a háttérben lezajló játszmákról és a lehetséges kimenetelekről.

Az üzleti élet mellett rendszeresen hívják szakértőnek biztonságpolitikai és rendőrségi ügyekben. Rendszeresen szerepel különböző tévécsatornák beszélgetős műsoraiban, napilapokban, internetes hírportálok cikkeiben.” /Népszabadság.hu/

Scroll to Top