Nizzai támadás

[vc_row gap=”10″ content_placement=”bottom” css=”.vc_custom_1513956435776{margin-top: -40px !important;margin-bottom: -20px !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Nizzai támadás” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:left” google_fonts=”font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:600%20bold%20regular%3A600%3Anormal”][vc_separator color=”custom” align=”align_left” border_width=”2″ el_width=”40″ accent_color=”#e0ca3c”][vc_column_text]

Terrortámadás történt Nizzában. Bár nem vállalta még egyetlen terrorszervezet sem magára az akciót a legnagyobb esélyt az ISIS általi végrehajtásra adom. A támadás ismét szimbolikus volt, hiszen július 14-én a franciák nemzeti ünnepén hajtott a tömegbe az elmebeteg gyilkos. Nyilvánvaló, hogy a foci EB alatti biztonsági intézkedések csak a játékok alatt tudtak magas szintű védelmet biztosítani. Naponta több tízezer katona, rendőr, biztonsági ember dolgozott és az ISIS terrorista stratégái nem akarták azt a “kockázatot” vállalni, hogy sikertelen akciót hajtsanak végre. Nekik mindig az ártatlanok kellenek. A védekezésre képtelen polgári lakosság, akiknek ilyen helyzetekben kevés esélyük van a túlélésre.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

A támadás oka egyértelmű, az Iszlám Állam folyamatosan szorul vissza Szíriában és Észak Irakban a sikeres nemzetközi szárazföldi hadműveletek következtében. Ilyenkor egy terrorszervezet még inkább fokozza terrorista támadásait, hiszen ezen keresztül akarja a hívei, támogatói számára azt mutatni, hogy megfelelő elrettentő erővel bír. Régóta mondom, félretájékoztató az a fajta politikai kommunikáció, amely azonnali megoldást ígér, és bezárkózással, kerítéssel gondolja a válságot megoldani. Ez egy hosszú harc lesz fegyverekkel, katonákkal a Közel Keleten, Közép- és Észak Afrikában, titkosszolgálati műveletekkel az összes kontinensen. Nyomozással, “talpas” rendőri munkával Európában és tollal, szavakkal a médiába, az iskolákban, a templomainkban. Az áttörést és a sikert elsősorban az utóbbiakban látom, annak ellenére, hogy az eddigi életem nagyobb része inkább fegyverforgatásról szólt, mint írásról. Részvétem a Nizzai áldozatoknak, sérülteknek, családtagjaiknak.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top