A pápa emberei könyv

II. János Pál halála után kiderül, hogy a béke pápájának hagyatéka nyomasztó titkokat rejt. Vajon érdemes boncolgatni a múltat? Igazságot kell szolgáltatni bármi áron?

Tom és csapata különös feladatot kap egy titokzatos megbízótól. Bár abban sem lehetnek biztosak, hogy mit keresnek pontosan, háborús bűnösöket, vagy II. János Pál pápa merénylőit, mégis elvállalják az ügy felderítését. Nyomozásuk hatására azonban váratlan erők lendülnek mozgásba. Egyre megdöbbentőbb összefüggésekre bukkannak, és miközben próbálják kideríteni, mi történt valójában a Szent Péter téren 1981. május 13-án, és hogy mi volt a szerepe ebben a KGB-nek és a magyar titkosszolgálatnak, szembe kell nézniük azzal is, hogy azt sem tudják, ki az igazi ellenségük: Moszkva vagy a Vatikán.

A regény 2005-ben kezdődik, mert a Hágai nemzetközi bíróságnak is dolgozó Tom és fejvadász csapata akaratlanul is egy különleges feladat közepén találja magát: Egy 1940-es Katyni közelében történt mészárlás kapcsán keletkezett tömegsír rablóinak leleplezése után az lesz a feladatuk, hogy tárják fel II. János Pál ellen 1981-ben elkövetett merénylet igazi részleteit. Az összefüggések megdöbbentők. Nyomozniuk kell a múltban és a jelenben: megtalálni és leleplezni egy bonyolult összeesküvés még élő szereplőit, mindezt úgy, hogy a rendelkezésükre álló XXI. század technikái mit sem érnek, a hidegháborús világ KGB irányította aktáinak feltárásában és a letűnt Szovjetunió bérgyilkosai ellen.

?A titok hatalmas erő, a mi éltető erőnk. Nem akarunk rejtély nélküli világot, azt viszont nem viseljük el, ha az állam titkolózik. Miért kutatja Tarjányi Péter is rendületlenül a hatalom titkait? Mert nem szereti, ha nem értünk, hanem ellenünk titkolóznak.? Kálmán Olga (ATV)

 

2.792 Ft

Elfogyott

Könyv bemutató spot

Scroll to Top